Trädgårdsmat, vad är det?
Det är vad vi kallar smakrika och doftande rätter tillagade
av säsongens färska, goda råvaror. Mycket grönt såklart,
men också kött, fågel och fisk. Och så ost och
nötter: chèvre, fetaost, brie, cheddar, kanske jämtländsk
getost. Valnötter, pinjenötter, hasselnötter och sötmandel,
ibland pistage- och cashewnötter. Även om råvarorna många
gånger är konventionella ger kombinationerna med färska
örter och kryddor oväntade och spännande smaker. Som efterrätt
bjuder vi gärna på olika chokladdesserter: kanske vit chokladtryffeltårta
med apelsinsmak, eller varför inte Prins Tryffels egen chokladtryffel?
Och eftersom inget smakar så gott som färsk frukt till choklad
dekorerar vi alltid våra desserter rikligt med färsk frukt!
Smaklig spis!
Catharina och Annika
|